Verantwoord ondernemen

COC certificering

PEFC logoVia  PEFC certificering kunt u er verzekerd van zijn dat het door Keizer design gebruikte hout in haar producten is gewonnen uit duurzaam bosbeheer.

PEFC is het internationale keurmerk voor duurzaam bosbeheer, dat garandeert dat bossen ecologisch, sociaal en economisch verantwoord worden beheerd.

Keizer design is PEFC gecertificeerd omdat wij waarde hechten aan het verantwoord gebruik van alle grondstoffen. Door gebruik te maken van PEFC hout kan de oorsprong gecontroleerd worden waardoor ontbossing voorkomen kan worden. Naast PEFC hout gebruikt Keizer design ook duurzame schuimen en stoffen, wat er voor zorgt dat het eindproduct langer mee gaat en het milieu minder belast.  Door mee te denken met het ontwerp wordt niet alleen een beter eindproduct gerealiseerd, maar kan ook het materiaalverlies tot het minimum beperkt worden wat zorgt voor minder afval.

PEFC certificaat nummer Keizer design: SKH-PEFC-COC-5042-BF (PDF)

Personeelsbeleid

Erkend leerbedrijf SH&MBinnen het team van Keizer design werken diverse mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en is er ruime aandacht voor leer-werktrajecten. Keizer design is gecertificeerd opleidingsbedrijf SH&M (stichting hout en meubel).

Afvalstromen: Binnen de maatschappelijke en bedrijfseconomische mogelijkheden streeft Keizer design naar het gescheiden inzamelen van rest materialen en deze terug te brengen naar de bron.       Doormiddel van de mogelijkheden van herstoffering wordt aan meubilair een tweede leven gegeven en zal het milieu minder worden belast.